Nyelvek

  • Magyar
  • English
  • Română
  • Polski
  • Русский

A NAIK HAKI részvételéről az V. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokról

Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 70 sor).

A NAIK HAKI is részt vett az V. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokon

A NAIK – Halászati Kutatóintézet saját programokkal, valamint nagyszámú és lelkes táborral vett részt a szarvasi Kacsa-tónál megrendezésre került V. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokon. A rendezvény ideje alatt sátrunkban halas témájú foglalkoztatóval vártuk a gyerekeket. Itt a halas színezőtől kezdve a különböző őshonos fajok megismertetését célzó játékos feladványokig sok mindennel találkozhattak az érdeklődők. Kihelyezett akváriumainkban őshonos halfajaink közül a ponty, a kecsege és a compó került bemutatásra. Egy interaktív bemutató keretében Boltizár Ottó tudományos segédmunkatárs a halak alapvető anatómiájával ismertette meg az érdeklődőket halboncolás során, valamint Kalmár Mihály halászmester mutatta be, hogyan válik konyhakésszé haltisztítás után a frissen kifogott ponty és afrikai harcsa.

Intézetünk munkatársai szép eredményeket értek el a megmérettetéseken is. Szpisjak Zoltán kísérleti halász egyéniben bizonyult a legjobbnak a Kákafoki-holtágon megrendezett horgászverseny B-szektorában. Hegedűs Zoltán kísérleti halász pedig a legjobb afrikai harcsából készült étellel nyerte el a főzőverseny szakmai zsűrijének elismerését és ezzel együtt a kategóriában az első helyezettnek járó kupát. A programok ideje alatt nem hiányozhatott a HAKI sátrából a halászlé illata sem. A zsűri ítélete szerint csapatunk büszkélkedhetett a legjobb halászlével, és így ebben a kategóriában is sikerült az első helyezettnek járó serleget elnyerni.

 

 

The development of the webpage (in 4 languages) has been 
supported by the AQUAREDPOT project funded by the European Commission (FP7-316266).

 NAIK HAKI Ügyrend