Nyelvek

  • Magyar
  • English
  • Română
  • Polski
  • Русский

Megjelent az AQUAEXCEL2020 Projekt Első pályázati kiírása: Hozzáférés a legjobb akvakultúrás kutatási infrastruktúrákhoz teljes EU-finanszírozás mellett

Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 70 sor).

Az 1. fordulóban a pályázatok benyújtási határideje: 2016. március 11.

Amint azt a HAKI Hírlevél 2015. évi 1. számában már jeleztük elindult az AQUAEXCEL2020 projekt, amely rendszeresen fog kutatási project javaslatokat bekérni az európai kutató csoportoktól olyan kutatási projektekre, amelyek a projektben résztvevő akvakultúrás infrastruktúrákat tervezik használni.
Az AQUAEXCEL2020 projekt egyesíti az olyan legfontosabb kísérleti rendszereket, amelyek képesek kísérletek elvégzésére az európai akvakultúra kiválasztott gazdaságilag fontos fajaival és rendszereivel. Ezek a berendezések elérhetőek a kutatói közösség számára az ún. „Nemzeteken Átívelő Hozzáférés” keretében, az Európai Unió Horizon 2020 Kutatási és Innovációs Programja támogatásával.
A hozzáférhető létesítmények lefedik a termelési rendszerek (ketrec, tó, recirkuláció, átfolyóvíz, keltető és fertőzési teszt); környezetek (édesvíz, tengervíz, hideg-, temperált- és melegvíz); léptékek (kis, közepes és ipari); halfajok (lazacfélék, hidegvízi- és melegvízi tengeri halak, édesvízi halak és Artémia); és szakterületek (takarmányozás, élettan, egészségügy és haljólét, genetika, műszaki tudományok, monitoring és menedzsment technológiák) teljes skáláját.
Az érdeklődő kutatók javasolhatnak olyan projekteket, amelyben egy vagy néhány esetben két fő kutatások végzése céljából meglátogat kiválasztott infrastruktúrát maximum 3 hónap időtartamra. A kutatási infrastruktúrához való hozzáférés és a kapcsolódó utazási és megélhetési költségeket a projekt fizeti.

További információkért látogassa meg a következő honlapot: www.aquaexcel.eu

AE2020_1.jpg

 

 

The development of the webpage (in 4 languages) has been 
supported by the AQUAREDPOT project funded by the European Commission (FP7-316266).

 NAIK HAKI Ügyrend